az oldal az Ungparty Virtuálé archív része | Én készítem: BDK - Balla D. Károly |

UngParty ARCHÍVUM! - A Pánsíp Virtuális Irodalmi Szalon a Berniczky Éva és Balla D. Károly vezette „földi” szalon internetre menekített utódjaként működött 2001-től 2003-ig. Eközben 6 kollektív interjúknak, 1 internetes konferáciának és 2 virtuális könyvbemutatónak adott otthont. - LÁSD ALÁBB! - Később a digitális Pánsíp folyóirattal összeolvadva képezett interakciós irodalmi színteret.

Balla D. Károly digitális univerzuma: Virtuális Irodalmi Szalon / UngParty

Főszerkesztő: Balla D. károly | Újabbak: BDK google BLOG | BDK ONLINE web-seo | | Limerik / Haiku | BDKBLOG.HU

 

 Naplómból, 2001. november:

A Pánsíp-szalon az égbe ment!  Hirtelen jött ötlettel elhatároztam, hogy a Pánsíp Irodalmi Szalon „összejöveteleit” ezentúl az Interneten tartjuk. Zalán Tibit októberi, Hizsnyai Zolit novemberi vendégnek nyertem meg, és e-mailen elérhető 20-25 barátomat, irodalmár társainkat kértem fel arra, hogy kérdezzenek a vendégünktől. A magam számára is meglepően komolyan vették a felkérést, mint ahogy a fiúk is a válaszadást. Komoly, okos feleleteket adtak, a „kollektív interjú” szövege szerintem bármely komoly folyóiratban megállná a helyét.

Alább részletes ismertetés. Amivel még foglalkozom:

Weblap optimalizálás Google keresőhöz

A weblap optimalizálás azoknak az eljárásoknak az összessége, melyek révén a kiválasztott honlap előre megadott kulcsszavakkal az organikus keresőtalálatok listáján top helyezést érjen el. Ebben az értelmezésben a honlapoptimalizálás a keresőoptimalizálás (SEO) szinonimája. Pontosabb értelemben a weboldal optimalizálás a tevékenységnek az a munkaszakasza, mely közvetlenül a honlap tartalmára és felépítésére írányul, hogy keresőbarát website álljon elő. A keresési optimalizáció jelentősége az, hogy az első oldalra, első helyre sorolt honlapok organikus forgalma megnövekszik és így a webhelyen kínált szolgáltatás vagy termék értékesítési kondíció javulnak a keresőmarketing tevékenységnek köszönhetően.

 

 

Pánsíp: a családi laptól a digitális folyóiratig

 • Az 1944 utáni Kárpátalján a magyar tollforgatók körében a hatvanas évektől kezdődően élt a szándék, hogy irodalmi folyóiratot hozzanak létre. Ilyen kísérlet volt a későbbi Forrás Stúdióba tömörült fiatalok gépírásos diáklapja, az Együtt (szamizdatnak nem nevezhető, az egyetem engedélyezte), majd a 70-es évek elején a Kárpáti Kalendárium irodalmi melléklete – sajnos mindkettő elvetélt. A 80-as években előbb a Kárpáti Igaz Szó c. politikai napilap Lendület, később Új Hajtás c. melléklete töltött be folyóirat-helyettesítő szerepet, majd a Kárpáti Kiadó részéről Évgyűrűk címen indított éves almanachok enyhítették – ám jellegüknél fogva pótolni nem tudták – a hiányt.

  Az első valódi folyóirat 1989 őszén jelent meg Hatodik Síp címmel Balla D. Károly szellemi vezetésével, budapesti kiadói háttérrel. A most 12. évfolyamába lépő (sajnos egyre ritkábban megjelenő) orgánumot 1993 óta Penckófer János szerkeszti Beregszászban.
  A Hatodik Sípból kiváló főszerkesztő 1993-ban új lapot alapított Ungváron.

  A Pánsíp az első két évben negyedévinél nagyobb gyakorisággal jelent meg, példányszáma ötezerről indult – és eleinte szinte maradék nélkül olvasóra is talált.

  A folyóirat kulturális családi magazinként határozta meg magát, és ennek megfelelően a hangsúlyos irodalmi jellege mellett foglalkozott a társművészetekkel, helytörténettel, bőven közölt olvasmányos riportokat, érintett szociológiai, sőt, politikai kérdéseket – de állandó rovatot kapott a néprajz is, és megtalálták oldalukat benne a gyermekek és a rejtvényfejtők is.

  Egy ilyen széles profilú, nagy példányszámú és évi 4-5 alkalommal megjelenő lap fenntartásához azonban hiányoztak a megfelelő személyi és anyagi feltételek – ezzel együtt (bizonyára a lakosság megélhetési gondjainak növekedésével) az olvasói igény is gyors apadásnak indult. A Pánsíp „behúzódott” az irodalomba, leszűkült szerzői és szerkesztői gárdája, példányszáma előbb 1000, majd 500 alá esett.

  Ezt a „belterjesedést” nemhogy megakadályozta, hanem talán még fel is gyorsította az 1996-tal kezdődő „fiatalítás”. Előbb a munkában akkor főszerkesztő-helyettesként részt vevő Nagy Zoltán Mihály vált ki, majd maga az alapító is háttérbe vonult, és a Pánsípot két éven át három fiatal szerző: Bagu László, Berniczky Éva és Csernicskó István szerkesztette. A lap egyre nívósabb és korszerűbb lett – de a kárpátaljai érdeklődők egyre kisebb rétegéhez kezdett szólni és szerzői gárdája is számról-számra ugyanarra a néhány alkotóra korlátozódott. Mivel – itt nem részletezhető okokból – a kiadvány fenntartása anyagilag is lehetetlenné vált, a Pánsípot ekkor kiadóként jegyző Balla D. Károly úgy döntött, hogy a rendszertelenül megjelenő periodikát éves almanachhá alakítja, remélve, hogy így jobban koncentrálhatók az anyagi és alkotói erők, és egyszer egy esztendőben talán az olvasói érdeklődés is jobban felkelthető. A Pánsíp-almanachok sorát az UngBereg 1999 nyitotta, amelyben – a 2000-es és 2001-es számban azóta is folytatódó gyakorlatként – nem csupán a frissen született és a szerkesztőségnek felajánlott írások kaptak helyett, hanem szabadon merítettek azokból az anyagokból is, amelyek a magyar nyelvterület más orgánumaiban jelentek meg kárpátaljai (kötődésű) szerzőktől – vagy volt más itteni vonatkozásuk.

  A 144 oldalas, 500-as példányszámban nemrégiben napvilágot látott UngBereg 2001. c. almanachot Berniczky Éva szerkesztette, a szerkesztésben Csernicskó István működött közre.

  Mivel a szerkesztőség (etikai fenntartásai miatt és az ún. helyi alkuratóriumok működése elleni csendes tiltakozásul) évek óta nem vesz részt a határon túli sajtó támogatására létrehozott pályázati rendszerben, így az említett változások nem oldották meg a kiadás anyagi nehézségeit, sem pedig az örök dilemmát: vajon a szerkesztéssel és megjelentetéssel járó erőfeszítések arányban vannak-e az elvégzett munka erkölcsi megbecsülésével és az olvasók értő érdeklődésével? S ha az utóbbi kérdésre adható is válaszként egy roppant bizonytalan igen, az anyagi feltételek akkor is hiányoznak az orgánum további fenntartásához: az UngBereg 2001 megjelenésével valószínűleg lezárul egy fejezet a Pánsíp történetében.

  Ám az újabb fejezetben máris folytatódik a krónika: a szerkesztőség internetes folyóiratot indított netPÁNSÍP címmel.
  Az új kezdeményezés életképességét a jövő dönti el, annyi azonban máris elmondható: „bezárkózás” és „nyitás” egyszerre történt. Egyrészt családi keretek közé szorult a szerkesztőség: a munkát egy házaspár végzi (Balla D. Károly, Bernicky Éva), számítógépes-internetes ismereteivel pedig 16 éves fiuk (Balla Kolos) járul hozzá ahhoz, hogy a folyóirat megfeleljen a Háló kihívásainak. Ezzel együtt – másrészt – a netPÁNSÍP „kiszakadt Kárpátaljából” egy sokkal szélesebb kulturális szférába – az új technikával megnyíló világnyilvánosságba történt kilépéssel együtt befogadóvá is vált, és a jövőben kevéssé kíván különbséget tenni az irodalmi művek között azon az alapon, hogy szerzőjük a világ mely sarkában él. Zengzetes célok és hősi vállalások helyett a szerkesztők a csendes munkát választják, és ugyan minden alkalommal mérlegelik a publikálás súlyát és a szerzői megszólalások jelentőségét, semmi másra nem hagyatkoznak, mint irodalmi ízlésükre.

  Hogy milyen eredménnyel, bárki megítélheti, ha meglátogatja a http://netpansip.ini.hu internetes címet.

  Jó böngészést kíván:
  Balla D. Károly

  a Pánsíp-Szalon utolsó földi összejövetelei a Google kertben | honlapoptimalizáló és google helyezés javító szalon

 
Keresőmarketing: lezárt tuning időszakban lévő projektum a pánikbetegség és az agorafóbia valamint a kognitív viselkedésterápia szakszavaival; 1015-ös program kulcsszavai 2016-ban felújítva: télikert, terasz gyártás és építés - Budapest - kerti növények téli elhelyezése, üvegház, tömeges sms küldés a télikertépítés szolgáltatóknak
Honlapok látogatottságának növelése az organikus keresőtalálatok számának emelésével. Hogyan lehetséges a weboldal Google-helyezésének javítása? Tartalmi alapú honlapoptimalizálással és más legális, lehetőleg egyedi keresőmarketing módszerekkel. Aktuális SEO-marketing kulcsszavak 2021-re: (cél a google első oldala): Budapest - top 10 google kereső: orwell 1984. - honlapszöveg cikk elhelyezés - honlap szerviz.

Pánsíp: Virtuális Irodalmi Szalon

Balla D. Károly IRODALMI SZALONJA nevesítve 2000 és 2003 között működött, de az irodalmi összejövetelek már az 1990-es évek elejétől rendszeresek voltak a Balla - Berniczky házaspár lakásában. Emlékezetesek például azok az összejövetelek, amelyeken pályázatok eredményeit hirdették ki, később díjakat alapítottak és ennek átadó ünnepségei zajlottak az UngpartyManzárdon. Később a Szalon megalakulásával az összejövetelek havi-kéthavi rendszerességűek lettek. Később a szalon felköltözött az internetre, innen virtuális formában működött. Pánsíp Irodalmi Szalon. Balla D. Károly ungvári Virtuáléja a Manzárdon. Irodalom, könyv, publikáció, interjú, próza, költészet, vers, próza, beszélgetés. Virtuális könyvek kiadója, kiadása. Télikert a Manzárdon. Vers, novella, irodalmi szalon a padlásszobában, magyar könyv, kortárs határon túli magyar irodalom, virtuális télikert építés, honlap optimalizálás, google keresőmarketing és kreatív linképítés, beszélgetés, szövegírás, könyvek, író, próza, kiadó, kárpátalja, ungvár, vár utca, Balla D. Károly

Télikert gyártás, építés Budapesten

Irodalmi szalon télikertben is működhet, különösen, ha a család történetét egyszer már üvegházba telepítette a ház asszonya (Fejezetek az Üvegházból). A virtuális télikert nem szorul szigetelésre, közlekedik a külvilággal és minden ajtó-ablak a nagyvilágra nyílik.

Virtuális irodalmi szerver | Honlap optimalizálás - | Google helyezés javítása kereső marketing módszerekkel

Virtuális szerver Budapest, VPS szolgáltatás

A VPS szerverek önálló erőforrással és hozzáféréssel rendelkező olyan tárhelyegységek, amelyeket egy nagy szervergép kapacitásának a megosztásával hoznak létre, s amelyek egy megfelelő paraméterekkel rendelkező fizikai szerver tulajdonságait emulálják. A virtuális szerverek rendszergazda szintű hozzáférést biztasítanak a bérletet igénybe vevő ügyfelek számára.

Virtuális szolgáltatás, Budapest VPS |||bdk.hhrf.org tematikus keresőmarketing weboldala: VPS szerver bérlés - virtuális hoszting - keresőoptimalizálás

 

Kárpátalja megye székhelyén, Ungváron háromszobás kiadó lakás igényes bérlenők, hosszabb távra laptop használattal

© Balla D. Károly / virtuális pánsíp szalon, ungvár

Magyarország fővárosában az ivóvíz kezelés, valamint a közlekedés és a buli utáni biztonságos hazajutás közhasznú érdekében a sikeres weboldal optimalizálás és arvisura linképítés legújabb eredményeit felhasználva szolgáltató cégek - klórdioxidos ivóvíz fertőtlenítés, vízkezelés budapest - pet palack technológia, laptop szerviz - google első összeállítása alatt áll | Honlap-optimalizálás, Google-SEO | Vízfertőtlenítés Budapest - Honlap optimalizálása - PR SEO Google | Virtuális Honlap - Google kereső-optimalizálás |