Könyvkiadás, Könyvterjesztés


Könyvkiadás

    Az UngBereg Alapítvány – a Pánsíp ungvári szerkesztőségével, olykor más társkiadókkal együttműködve – évente 1-4 könyv alakú kiadvány megjelentetésére tud vállalkozni. Meg kívánjuk jegyezni, hogy eközben kiadói műhelyünk egyszer sem pályázott meg sem a magyar kulkturális kormányzat keretében a határon túli kiadványok támogatására létrehozott keretből, sem máshonnan (Nemzeti Kulturális Alapprogram, Magyar Könyv Alapítvány stb.) igényelhető támogatási összegeket. Kiadványaink többségét önerőből, vállalkozói tevékenységünk lehetőségei keretében és térintésmentes munkavégzésünk eredményeként jelentettük meg, náhányuk esetében válallkozó-társakat, más esetekben előfizetőket és mecénás hajlamú magánszemélyek nyertünk meg ügyünknek. Csupán az UngBereg 1999 és 2000 almanachok megjelentetéséhez vettük igénybe a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága anyagi segítségét – az UngBereg 2001 esetében ez is elmaradt! (Már készülő 2002-es almanachunkhoz újra kaptunk támogatást!)
    1995-ös alapítása óta az UngBereg Irodalmi és Művelődési Alapítvány a következő önállóan gondozott és közös kiadású címeket jelentette meg:
    (Rövidítések: Szerk. – szerkesztette; é.n. – kiadási év megjelőlése nélkül; h.n. – kiadás helyének megjelölése nélkül; p. – oldalak száma)

1996

1997

1998

1999

2000

2001

 

 

 


 

 

Könyvterjesztés

Az UngBereg Alapítvány indulásától kezdődően könyvterjesztéssel is foglalkozik. Saját kiadványain kívül elsősorban a már megszűnt ungvári Galéria Kiadó (1992-1995) könyveit, amelynek raktárkészlete az Alapítvány tulajdonába került a Hatodik Síp Alapítvány által 1993 előtt megjelentetett kiadványokkal együtt. Viszonteladóként forgalmaz továbbá Alapítványunk más kárpátaljai vonatkozású könyveket is, mindenekelőtt a szellemi műhelyünkhöz kötődő szerzők műveit.

 

 

TEKINTSE MEG ÁRLISTÁNKAT, RENDELJEN

 

 

 

 

 


 

.