Móricz Kálmán: Kárpátalja sorsfordulói

Az UngParty archív oldala, 2001-ből. | Húsz évvel később, 2021-ben keresőbaráttá és mobilbaráttá optimalizálva a jobb Google-helyezés kedvéért.

A ma Tatabányán élő, a 80-as, 90-es években Kárpátalján a legjelesebb újságírók közt számon tartott szerző 1994-ben lezárt anyaga több éves vajúdás után végre könyvalakot öltött. A publicista alkotói invenciójával készült, ugyanakkor hiteles történelmi forrásokra támaszkodó összefoglaló művet jó szívvel ajánlhatjuk az UngParty olvasóinak figyelmébe.

könyv Móricz Kálmán Kárpátalja

Móricz Kálmán: Kárpátalja sorsfordulói
Hatodik Síp Alapítvány, Budapest, 2001.
188 old., 1500 Ft.
ISBN 963 829 471 X.

MÓRICZ Kálmán (Nagydobrony, 1953. aug. 23.): újságíró, helytörténész. A középiskolát szülőfalujában végezte 1970-ben. Még ugyanebben az évben felvételizett az UÁE filológiai karára, amelyet 1975-ben magyar szakos tanári diplomával végzett. Egyetemi tanulmányai befejeztével két éven keresztül a csongori esti középiskolában tanított, majd 1991-ig a Kárpáti Igaz Szó rovatvezető újságírója. 1991–1992 között a Miskolcon Mankovits Tamás főszerkesztő alapította Kárpátalja című közéleti és kulturális lap szerkesztője. A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség alapító tagja. 1989–1990 között a KMKSZ alelnöke, 1991 nyaráig a szövetség elnökségi és választmányi tagja.

Magyarországra 1992 májusában települt át, Tatabányán él. 1993-ig az MDF kárpátaljai referense, majd 1993-tól az Interetnica Alapítvány szakértője. 1993 áprilisában a Magyarság és Európa című nemzetpolitikai szemle felelős szerkesztője.

Kutatási területe: a kárpátaljai magyarság kisebbségi helyzete, szülőfaluja, Nagydobrony történelme, nyelvjárása, hagyományai, néprajza. Elismerések, díjak: 1988-ban és 1989-ben elnyerte a Kárpáti Igaz Szó legjobb újságírójának járó Aranytollat.

(adatok D.Gy 2018-as könyvéből)

A könyv bemutatója a Pánsíp Irodalmi Szalonban

balla d. károly - berniczky éva2001. Július 6-án Beregszászban tartottuk a Pánsíp Irodalmi Szalon évadzáró összejövetelét a Közoktatás c. lap szerkesztőségében. Előbb Móricz Kálmán Kárpátalja sorsfordulói című kötetét mutattuk be; a szerzővel Balla D. Károly beszélgetett. Ezt követően Csernicskó István tartott előadást A nyelv változik. És a nyelvtan? címmel. Balla D. Károly bejelentette, hogy bizonytalan időre a Szalon szünetelteti összejöveteleit (a BeregInfo fotóján Balla D. Károly és Berniczky Éva).

Móricz Kálmán: Kárpátalja sorsfordulói - könyv | UngpParty netCafe könyvajánló: Móricz Kálmán Kárpátalja sorsfordulói c. könyve a publicista alkotói invenciójával készült hiteles összefoglaló

 


SEO szakértő - weboldal Google-optimalizálás - Honlapszerviz Bp

A SEO szakember honlapot optimalizál

Ez a weblap erre a kifejezésre keresve: móricz kálmán kárpátalja - spontán módon a GOOGLE TOP10-be került. Ezt észrevéve a weboldal gondozója kicsit rásegített a dologra, miáltal a korábban csak a könyv borítóját bemutató és a kiadványt egyetlen mondatnyi szöveggel ajánló

  • https://netpansip.hhrf.org/up2001b/teka/boritok/moriczkalman.htm

elérésű webhely a Google első helyére került. E példán meg is érthetjük, mi volt a rásegítés lényege. A honlap-keresőoptimalizálás, vagyis a SEO szakértője azért optimalizál, hogy az általa gondozott weboldal a kiválasztott keresőszavak találati rangsorában szerezzen élpozíciót. Épp ezt a munkát hívják nemzetközi betűszóval SEO-nak, ami az angol Search Engine Optimization kifejezés rövidítése.

A webtechnikai tevékenység szakmai titkairól:

Google helyezés javítása

- de hogyan?

google első helyre

A weboldalak találati pozíciójának a javítása a honlapok tartalmának gondos, a Google-szempontoknak megfelelő kialakítása mellett a keresőmarketing eljárásainak alkalmazásával történik. Az alábbi linkekre kattintva megtudhatja, szemantikus keresőoptimalizálás és a fogalmi háló mintázatát követő prémium linképítés segítségével hogyan lehet előre kerülni a Nagy Tartalomkeresőben.

SEO szolgáltatás Budapest