Hogyan készül a netPánsíp?

Digitális folyóiratom önálló, független internetes fórum.
A szellemi műhelyünkben (Pánsíp, UngBereg) készülő és hozzám érkező anyagokból állítom össze – bevallottan saját szerkesztői ízlésem alapján (ugyanakkor mérlegelem a nyilvánosság részére szánt szövegek iránti várható érdeklődést, a közlés súlyát és a szerzői megszólalás jelentőségét).

Az első digitális folyóiratszám (2001/1) összeállításához felhasználtam a nyomtatásban korábban megjelent Pánsíp- és UngBereg-publikációkat, a második szám (2001/2) már kifejezetten internetes közlésre készült, s ettől kezdve szerzőimtől korábban sehol nem publikált anyagokat várok. (Ugyanakkor természetesnek tartom, ha a nálam történt közlés után írásukat más – nyomtatott – orgánumban is megjelentetik.) A korábban már nyomdafestéket látott írásokat a Mustra rovatban mutatom be.

Szándékom szerint a netPánsíp évente kétszer teljesen új összeállítást közöl, a közbülső időszakban az aktuális szám az érkező anyagokkal havonta frissül, mígnem az új művek önálló lapszámmá rendeződnek. A korábbi összeállítások – struktúrájukat megtartva – az új szám elkészültekor az Archívumba kerülnek.

Mindenkor az aktuális netPánsíp szerves kiegészítésének tekintendők a Holdudvar összefoglaló cím alá helyezett önálló iratfolyamok és közlemények.

induló oldal             UngParty NetCafé