Közlemény. Kiadta az UngParty virtuálé, 2003. február 6-án.

Jön az első virtuális könyv

A virtuális könyvek ugyancsak virtuális kiadója, a maga nemében világelső

Liber-All [>> mindenkönyvek >> lat-ang]

egyedülálló könyvsorozat indításával elkezdte működését.

Az UngParty virtuálét, miután Vízumköteles irodalom? címmel nemrégiben sikeres internetes konferenciát rendezett, az a megtiszteltetés érte, hogy a Pánsíp Irodalmi Szalonban (ahol korábban Zalán Tiborral, Hizsnyai Zoltánnal, Bagu Lászlóval, Papp Tiborral, Vass Tiborral és Turczi Istvánnal folyt beszélgetés) megrendezheti ezen kiadványok premierjét.
     Az internetes esemény a hagyományos földi rendezvényekhez hasonlóan zajlik: az új könyvet hozzáértő szakemberek mutatják be, a kiadó munkatársai és a kézirat gondozói sokoldalúan megvilágítják nemcsak a kiadvány jelentőségét, hanem a megjelentetés körülményeit is, pályatársak, barátok méltatják a művet, néhányan részleteket olvasnak fel belőle. Megnyilatkoznak a bemutató előkészítésében és lebonyolításában részt vállalók, esetleg a közönség soraiból is akadnak, akik észrevételeikkel hozzájárulnak a bemutató színesebbé tételéhez. Alkalmasint a szerző is vall műhelytitkairól. - Mindez szöveges weboldalak formájában válik olvashatóvá a honlapon.
     Ezt követően, amennyiben erre igény mutatkozik, a résztvevők a sajtó rendelkezésére állnak.
     A bemutatóval egy időben „az előtérben” (a csevegőfórumban) kötetlen társalgás kezdődik.
     A tervek szerint egy-egy új könyv egyelőre kéthavonta lát hálóvilágot, így ennek megfelelően követik egymást a bemutatók is az UngPartyn.
     Az első premier kezdési időpontja: 2003. február 22. A bemutatandó könyv címét és a szerző kilétét a kiadó egy nappal előtte fedi fel, e-mailben szétküldött meghívók formájában. Ugyanekkor az első virtuális könyv borítója és fülszövege megjelenik a honlapon.

     További részletek itt: http://hhrf.org/netpansip/ungparty/szalon/virkonyv