A Pánsíp Irodalmi Szalon egy estére visszaköltözött a Vár u. 8 alá!

Ungvár. 2002. január. 26.

2002. január 26-án szűk körű baráti fogadás keretében Ungváron átadtuk az UngBereg Alapítvány és a Pánsíp szerkesztősége által alapított KÁRMIN-díjat (BAGU LÁSZLÓnak), a KÁRMIN-különdíjat (TRILL ZSOLTnak) és a Váradi-Sternberg János Díjat (KOVÁCS ELEMÉRnek). Laudációt tartottak (a díjazottak sorrendjében: Berniczky Éva (Ungvár), Lőkös Ildikó (Budapest) és Beregszászi Anikó (Beregszász).

Bagu László költő, a Véletlen Balett c. folyóirat szerkesztője a 2001. évben nyújtott irodalmi teljesítményéért, jelesül AZ ARGENTIN TÍPUSÚ CSALÁDOK LEMÉSZÁRLÁSA c. kötetéért részesült az elismerésben.

Trill Zsoltnak, a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház művészének a múlt esztendőben nyújtott színészi teljesítményéért ítélte a Különdíjat az Alapítvány kuratóriuma.

A Váradi-Sternberg János Díj odaítélésével Kovács Elemérnek, a Kárpáti Igaz Szó és BeregInfo c. lapok munkatársának két évtizedes újságírói teljesítményét ismertük el.

A Pánsíp Irodalmi Szalon összejövetele keretében tartott ünnepségen a díjakat az Alapítvány és a Szerkesztőség részéről Balla D. Károly, Csernicskó István és Berniczky Éva adta át.