ÉVEK AZ ESŐBEN

hárem repülésem

évek az esőben

hárem repülésem

1. (macskakísérletek)

kedves ótvarsó. tekintsük úgy, mintha nem történt volna semmi. a lányok és az öregek túlélnek mindent. a macska talpra esik. (a tigr is.) alapos munkát végez. hóban és homokon. hozzánő ahhoz, aki hordja. sziámi. alapmacska. 2,8% zsírszázalékos tejjel megy. (miért megy? egér) tyúkmellű macska. szárnyas tejvadász, integrált kutyaundorral. (blöff-látóknak: kutaundorral) ölmacska. macskaöl. szőrnyű macsaköl. kuss turica. black cat, white cat. beckett. a vihar estig samuel. és még egy. másnap nem megyünk munkába. erről szól az egész. erről se. a szóhalmaz végén persze megint-macska. megint-macska. (jaj.)

2. (a hiányzó lányszem darwin elméletében)

valakit keres. vagy valamit. vagy a valami keresi őt. bejárja érte európát. kísérletet tesz rá, hogy bejárja. (kalandozások kora)
próbál megállni a saját láván. etnakai tisztogatást végez. utánozni próbálja saját magát. álig felfegyverkezik. szúrószerszám, lószerszám, pisztoly, lóding. just loading. please wait-kezz! akt a táskában. lassan előveszi. csiga-bige. már nyálas. már nyúlás. már.
az ember egyszerű ember. például erről is eszébe jut valami. (|)
(fekvő küklopsz.
plug and play.
az.
stb. stb.)

3. (levezetőszöveg)

vogymi

(jókora darab)

szereplők:
maja: fiatal lány, táskás szemekkel. talán gyöngyhajú
meg egy másik: az is, de házas. a fene se éti
akkumulátor: flúgos
és közben még meglátom

MAJA: (néz) oh, ez az irodalom, mindig csak ez az irodalom. pedig annyi minden van a világon. hónapos retek és felezési idő. ganéj és rózsa. ha eljön az ősz, mindkettő nekünk nyílik.
MEG EGY MÁSIK: azt se tudod, miről beszélsz. én se tudom.
AKKUMULÁTOR: sem én.
MAJA: knézy jenő se tudja. egyszer azt mondta: gyilkos löket. ilyet mondott. pedig rúgás volt. labda.
MEG EGY MÁSIK: egy sportriporter mondhat ilyet, az ő szájában helye van az ilyesminek.
(AKKUMULÁTOR jön be fáradtan, habzik a szája)
AKKUMULÁTOR: (leül) hogy nekem milyen hosszú nevem van.
1. MOHIKÁN: az én nevem betűiből meg ki lehet azt a szót rakni, hogy: mohikán meg 1.
2. MOHIKÁN: igen, de két rézbőr.
UTOLSÓ MOHIKÁN: vitatkoztok itt a hülyeségen. örülnétek inkább, hogy nem vagytok dakoták. más. van itt valami enni? mondjuk egy kis hús…
MINDENKI: egy kis hús.
MAJA: s kenyér.
UHIKÁN: és vitamin van benne?
AKKUMULÁTOR: milyen vitamin?
MAJA: C!
AKKUMULÁTOR: az vagy magad!
1. TRÓGER: do you speak english? how than "tróger"?
2. TRÓGER: (az is mond valamit, de nem érdekes)
utolsó tróger: engem nem verzálsz, szedés?!
SZEDÉS: de.
UTOLSÓ TRÓGER: midwaytettem én ellened, kedves szerző, hogy ez az utolsó szavam?

bagu lászló (semmit)


évek az esőben


1.
vegyszer volt. hó nem volt. eső igen. hosszú évek teltek így el és nem állt el a fülünk. különösképp átkoztuk azt, aki rózsaszín tojásfestéket kevert a vízbe, mert még a homlokunkról is pink floyd. kb. így történt, bár lehet, hogy kicsit sötéten látom a helyzetet. (fekete kb.)

2.
szerintem ungváron nincs kávéház. lehet, hogy valamikor volt, azt nem tudom, de most nincs. délben meg harangoznak. kávézóban kérik ki maguknak a kávét, aztán üres boxok után néznek. a kávé ott hűl el a pulton. nem jönnek a harangok érte.

3.
miután moccajáltak, elmennek a másik városba, el a netcaféba, el egészen, messzire, hová nem ér kar el (corel), csak drawt. ott süt a nap. mindenki kávébarna. néha meglátogatják uv-szüleiket. rájuk dobják a koffeinbombát napszúrás ellen. lenolay guy. attól mindenki magához nyúl.

4.
először felfedezte magának a számítógépet, aztán a betűtípusokat (regényben annyi karaktert még nem láttam). most meg a hálóban tartózkodik nappal is. azt szeretné, ha mind többen csüngenének többeres kábelének a másik végén. de engem nem ver át. tudom, hogy linkelt lapokkal játszik. (hogy mi se jöjjünk ki a gyakorlatból: computerkém, computer-come, com-puter-came)

5.
p. már megírta kávéházi rondóját, cs-ról nem tudom, levtolsztojról pedig, aki nem akart maga helyett maga lenni, nem merek nyilatkozni, mert olyan szemei vannak mint stallonénak. nem maradhattam le, na. [ezek ilyen belterjes dolgok. meg úgy általában. érti aki érti]

6.
piripócsi üvegcsék, a kávéba gumi, a tétlen gyelekek ballábbal kellnek fel, azért írnak ilyeneket. mindig. szemeteltessék meg a ti nevetek. nevetek. (a szavakat a gyengébbek kedvéért küldtem a fettness-szalonba)

7.
ma bill telefonon felhívott engem. a kávéról akart beszélni, a könnyű esti bambaságról, bizonyára fültövön is csókolt volna, ha hagyom. az asztalához invitált. a virtuálisához. családi darab. és én megyek, ha hívnak, ha körbehordozzák a véres egeret. akkor is, ha nem evés végett.

8.
esik az eső. a kávénhedt számítógépekre gondolok. azokat is le kellene már valakinek írni. majd. ha fagy. addig ezek is megteszik.