A művészet az ember lázadása a természet ízlésterrorja ellen... (Déry Tibor)

UngParty Manzárd 2001. április-június

 

UngParty
NEWSÁG
2001. május
a VIRTUÁLIS NAGYNÉNI
melléklete
Készíti: Balla D. Károly
A linkek csak aktív internet-kapcsolat idején működnek! UngParty NetCafé: http://ungparty.ini.hu!

Fő hírem: Megjelent a netPánsíp új száma. Elérhető: http://netpansip.ini.hu/

Ünnepi Könyvhét 2001

A kárpátaljai prózaírók új antológiáját dedikálják a szerzők június 7-én a budapesti Vörösmarty téren a "Kárpátaljai" könyvsátornál. Balla D. Károly 15 és 16 óra között várja az érdeklődőket.

Június 7-én 18 órától a Pest Megyei Könyvtár (2000 Szentendre, Pátriárka u. 7.) vendége Grendel Lajos és Balla D. Károly. Beszélgetőtárs: Tarján Tamás.

Június 9-én 14 órától Bagu László dedikálja az argentin típusú családok lemészárlása c. verseskötetét a Tinta Könyvkiadó könyvsátoránál.

A bécsi Bornemisza Péter Társaság rendezésében 47. alkalommal kerül sor az ún. Annabergi Konferenciára június 8-10 között. A színhely ezúttal a nyugat-dunántúli Huszárokelőpuszta (Pannonhalma és Pápa között). A tanácskozás meghívott előadója: Balla D. Károly.
A rendezvényen keretében június 9-én 19.30-kor irodalmi estre kerül sor a Pápai Református Kollégium dísztermében.

Megújult a Véletlen Balett honlapja, ezzel együtt címe is megváltozott. Lehívható: http://www .vbalett.hu/
Részt vettünk a
Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon

A magam részéről ezúton mondok köszönetet mindazoknak, akik közreműködőkként vagy résztvevőkként megtisztelték rendezvényeinket jelenlétükkel, illetve ellátogattak standunkra a Könyvfesztiválon.

Balla D. Károly

   A kiadói műhelyek legrangosabb magyarországi szakmai seregszemléjén a Budapest Kongresszusi Központban standunkon április 26-30 között igyekeztünk bemutatni a kárpátaljai (vonatkozású) magyar könyvkínálat széles palettáját. Az érdeklődők megismerhették továbbá folyóiratainkat, almanachjainkat és több összefoglaló gyűjteményes kiadványt.
   Április 27-én került sor Balla D. Károly Kisebbségi áramszünet a schengeni fal tövében c. új könyvének premierjére. A kötetet Tóth István, a HTMH főosztályvezetője mutatta be, ennek során az elismerő szavak mellett nyomatékkal kétségbe vonta a közreadott esszékben szereplő vélemények és állítások érvényességét. (Előadásának szövege honlapunkról lehívható) A kötetet megjelentető Magyar Napló Kiadó részéről Oláh János szólt a műhelyük gondozása alatt álló könyvsorozatról. Rövid reagálásában a szerző megköszönte az előadók közreműködését és hangot adott annak a véleményének, hogy az irásaiban felvázolt problémák - szerinte - létezőek. Ezek után dedikálásra került sor.
   A Fesztivál idején résztvételünkkel számos más rendezvényekre is sor került, szakmai megbeszéléséket folytattunk, találkoztunk partnereinkkel, szerzőinkkel, barátainkal. A három és fél nap alatt becslésünk szerint nagyjából háromszáz érdeklődő és legalább száz vásárló figyelmét keltette fel a Pánsíp-UngBereg standja.
Április 26-án a
Márton Áron Szakkolégium
könyvtárának a szervezésében az intézet Galériáján került sor UngBereg 2001 c. almanachunk bemutatójára. Nagy Andrea könyvtárvezető bemutató szavai után Balla D. Károly és Berniczky Éva a Pánsíp folyóiratról, az UngBereg almanachsorozatról és a netPánsíp digitális iratfolyamról beszéltek, felvázolva a szerkesztés egyes sajátságait. Régebbi, újabb és állandó szerzőink közül Bagu László, Konczek József, Pócs István és Szitányi György olvasott fel írásaiból, illetve szólt munkájáról, alkotói elveiről.
A Pánsíp Irodalmi Szalon
április 28-án tartotta rendkívüli (kihelyezett) összejövetelét a budapesti Márkus vendéglőben. A résztvevők kötetlen társalgás keretében váltottak szót a legújabb irodalmi kiadványokról, az internetes megjelenés lehetőségeiről, kicserélték a Könyvfesztivál és a kapcsolódó rendezvények főbb tapasztalatait.

Felvettük a kapcsolatot a http://www.bookinfo.hu/ készítőivel. A honlap számos hasznos kiadói, könyves, kulturális indormációt nyújt.

Az Élet és Irodalom május 11-i száma Penckófer János Fite c. versét közölte.

Április 24-én Ungváron megnyílt a modern irányzatokat követő fiatal képzőművészek ART-IMFORM csoportjának (Tarasz Tabaka, ifj. Habda László, Bulecza Gábor és mások) kiállítása. A kiállított műtárgyak között nagy örömmel fedeztük fel Bagu László néhány versének kéziratát.

Megjelent Balla László kortörténeti regényfolyamának 6. darabja A lét határán címen, valamint Szobor a főtéren c. novelláskötete.

FRISS!
UngParty honlapomon a következő frissebb anyagok olvashatók
Anna Ahmatova • Bagu László • Balla D. Károly • Berniczky Éva • Pierre Bezuhov • Alla Bilo-Rak • Csernicskó István • Vitalij Dvorcin • Elek Tibor • Földvári Sándor • Grecsó Krisztián • Konczek József • Kovács Imre Attila • Lengyel Tamás • Gregor Samsa • Szitányi György • Vári Fábián László • Vass Tibor • Zalán Tibor írásai és műfordításai a netPánsíp 2001/2-ben
 Anna Ahmatova versei Konczek József fordításában és előszavával
 Vitalij Dvorcin musical-szövegkönyve
 Vidnyánszky Attila, beregszászi színház
 Bagu László új kötete
 Szúnyogh Szabolcs új írása a Törzsasztalnál
 Komlós Attila interjúja Lanstyák Istvánnal
 A Kosztolányi-apokrif-pályázat eredményhirdetése
 Tóth István véleménye Balla D. Károly új könyvéről
 Kovács Imre Attila írása a Törzsasztalnál

honlap optimalizálás

seo tanácsadás kezdő linképítőknek >>sms

UngParty - Balla D. Károly kárpátaljai magyar író magán(y)hiradója - news05 - UngParty Manzárd 2001. hírek: április-június. Virtuális nagynéni és Pánsíp Irodalmi Szalon - Véletlen Balett folyóirat weboldala. BDK Palacposta

tömeges szöveg üzenet mobilra