03.06.07
Gergely Tamás
hozzászól | cseveg
Report

PÓK, PERVERZ

(Gyilkosság Stockholmban)

    Whitney Houston nincs egyensúlyban - lelkileg. Barátok, rokonok, kezelés nem tudtak segíteni rajta. Black Hebrews a szekta neve, az énekesnő hordja ruháikat, megkeresztelkedett. Szerencsésebb nála Big Brother Linda, neki mindössze nagyobb mell kellett. Igaz, hogy negyvenhétezer svéd koronáért… „mellett”, viszont mellenként hétszázötven grammal lett súlyosabb. És most már - mi más a lényeg - meg van elégedve a külsejével.

    Whit Sze Sto.
    Sto…ckholm óvárosában szombaton valaki behajtott a sétálóutcába. A Ford, melyben ült, gyorsított, gyorsított a Ford. Tizenhét embert kaszált le, míg végül nekiment a szűk utca egyik szegletének. Egy nő szörnyethalt, tizenhat személyt a kórházba szállítottak, közülük egynek a helyzete válságos. A gépkocsi vezetője viszont teljesen sértetlen szállt ki az összetört kocsiból. Sőt, nyugodtan elbeszélgetett a szemtanúkkal - nem törték meg a történtek...

    Szaddám volt tájékoztatásügyi minisztere, akit Amerikában Baghdad Bobként, Angliában Komikus Aliként ismernek, az iraki főváros egyik elővárosában él, nem mer kimenni a lakásból, hanem szobájában jár fel-alá. Attól fél, a sajátjai rátörnek. Mondják, megtört ember. Whit Sze Meg.

    Nem fél tőlünk? Pók. Bármikor elkenhetnénk a fürdő falán.
    Azt állítja, távvezérelték. Kocsiját távvezérelték, azért fordult az be a Västerlanggatanba, ugyanazért gyorsított. Észrevette a sarkon a civilruhás rendőrt, aki rá állandó jelleggel felvigyáz.

    Whit Sze Para.

    Él a fürdőnkben egy pók. Velünk együtt. Jól „élzi” magát.
    Az első hírek szerint újabb klippjét felvenni érkezett Izraelbe. Whitney Houston.     Vele tart férje, gyereke.
    Raghad és Rana, Szaddám két lánya összesen kilenc gyerekkel Nagy-Britanniába szeretne emigrálni. Amennyien Nagy-Britannia nem fogadja, Egyiptom, Qatar meg Szaud-Arábia is jó.
    A svéd bajnokságban a Hammarby mindezidáig veretlen.
    Csütörtökön bérelte a Fordot öt napra Märstában, szombaton fordult be vele a Västerlanngatanba. Szerinte ugyanazok vezérlik őt magát, illetve kocsiját, mint akik egész Svédországot.
    Kezdettől fogva a fürdőszobát választotta ki magának. Annak is a plafonján szövögette hálóját, ám újabban – légyhiány? - lennebb ereszkedett.
    Az új film, a Matrix, lényege, hogy a földi világ egyetlen nagy számítógép-játék, melyet nálunk fejlettebb lények dolgoztak ki. Játszanak velünk. Életünk, a Föld, úgy, ahogy ma kinéz, kísérlet. Vicce Para Noia.
    A fürdőkád fölött – tulajdonképpen ez a történet, amit elmesélni akarok - az ablak meg a fal közötti egy méter szer egy méter széles felületet szívja szisztematikusan. Szerintem, mivel azt nehezen tudom elhinni, hogy a fal mosására használt tisztítószert kedvelné, a vízzel vegyült kigőzölgések adják az eledelét - vécé meg fürdőkád a közelben. Esetleg a kombinált emberi származék-vegyszer vegyület vonzza, maga a kombináció, ki tudja? Bizarr ezredelőnk kitermelhet perverz pókokat!
    Ránk lenne kiosztva? Esetleg bennünket figyel?
    Viccestó?

    Piaci árusként kereste kenyerét, állandó lakhelye nem volt. Sátorban, túrista szállásokon húzta meg magát.
    Big Mell Linda lesz az ötös csatorna új műsorvezetője ősztől. Kell a szilikon mell.

Szisztematikusan veszi át – mondom - a felületet, bár nem geometriai alakzatokban gondolkozik. Szabálytalan foltonként halad: - fürdőszobai Ford - fordul a portoha körül. Ő a mi potrohánk.

    Amikor egy felülettel megvan, odébb húzódik. Sajnos egyre lennebb. Féltem őt.
EE. Elmetebeteg ezredes. VPW. Vicces Paranoja World.
    Attól félek, a víz lemossa a falról. Mert közben élünk. Egy háromtagú család naponta tussol mellette.
    TATU: naponTATUssol. Az orosz TATU a slágerfesztiválon mindössze harmadik helyezést ért el. Óvást emelnek. Ugyanis Írország nem szavazott, hanem egy zsüri pontozott, s tőlük a TATU nulla pontot kapott.
    Alapötletük: összehozni egy leszbikus duót. Perverz gondolat.

    Kezdetben nem mert közeledni. Azután meg a falhoz lapult félelmében. Ha rászuszogtunk, várta, hogy eltakarodjék a veszedelem. Újabban viszont olyan felszabadultan nyalakodik, mintha mi nem ragadozó állatok, hanem növények lennénk.     Legfeljebb: miért vesszük el előle a – lámpafényt?!
Bászrában egy angol katona lefényképezte szexuális játékaikat iraki foglyok előtt. Akiket - WhitSzePer - egy hálóba kényszerítettek előbb, majd a hálót egy villamos targoncával a magasba emelték. Ezt írja legalábbis a The Sun.

    Pókunk, érdekes, nem készít hálót azon a felületen, ahol eszik. Ami hálója van, az a plafonon árválkodik... Oda meg nem tér vissza.
    Szerintem Pókunk értelmes állat, ráadásul nem perverz. Természetes ösztönök vezérlik. Ha nincs légy, nem sző hálót.

    Ráadásul nem érzi fogolynak magát. Jobban mondva: ura a félelmének. Hiszen rájött, hogy nem kínozzuk. Mert például fújhatnánk rá – számára szelet. Ijesztegetnénk azzal, hogy közel hajolunk hozzá... Bökdöshetnénk.

    A Sunból megtudjuk, hogy a katona szabadságon volt, s beadta előhívatni a fotótekercset, mire a laborból egyenesen a rendőrségre telefonáltak, azt viszont nem, mi is történt az iraki foglyok szeme láttára? ...Egymással szeretkeztek az angol     katonák? Iraki nőkkel? Iraki foglyokkal?
    Napfényes történet. A The Sun írja.
    Bemutatták nekik a nyugati demokráciát.

    Egy napra rá belehalt sérüléseibe a második stockholmi áldozat.
    Azt már én írom, hogy Pókunk nemrég társat hozott. Az természetes, hogy egyenesen az Édenbe vitte, az ingyen Kánaánba, csemege-Mekkába.

    Megmerevedem s megnémulok, miközben kémlelem őket, lehet, hogy közelebb is hajoltam, most kivételesen. Ilyenkor érzékenyebbek az érzékek.

    Egyszercsak hallom ám, Pókunk mondja társának, nyilvánvalóan, ránk, emlősökre célozva... amennyire tudja, természetesen, büszkeségtől enyhén remegő hangon mégis... azt hiszi, nem hallom vagy hogy nem értem a beszédüket...
    Szóval ezt mondja Pók:
    „Rendes népek ezek.”
    Ren Des Ek.

Stockholm, 2003. június 7.