FŐ, HOGY HÍD LEGYÜNK AZ ÁLLÁSOK KÖZÖTT

RENDKÍVÜLI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

trojca:
A Liber-All Kiadó sajtóreferenseként végtelenül szomorúan tudatom, a magam és munkatársaim sajnálkozását is kifejezve, hogy

Pompéry Judit
HÍD-FŐ-ÁLLÁS

című könyvének bemutatójára tervezett, az írónővel készült rádióinterjú ezúttal a légköri körülmények technikai nehézségei miatt elmarad. Az interjút remélhetően egy későbbi időpontban feltöltjük a hálóra, hogy minden érdeklődő kedvére – akár több alkalommal is megismételve – meghallgathassa. Ugyanakkor tárgyalások kezdődtek az európai szatelit-szolgáltatók egyikével, hogy a felmerült technikai akadályokat a jövőben elkerülendő, milyen előmunkálatok előzzék meg a hasonló jellegű adásokat a továbbiakban.

1. újságírói kérdés:
Gondolják, hogy a jövőben nem lesz a Liber-All kitéve hasonló bizonytalanságoknak?

trojca:
Reméljük, hogy nem. Ez a malőr véleményünk szerint azért történt, mert első alkalommal próbáltunk ilyen módon még nagyobb nyilvánosságot biztosítani páratlan vállalkozásunknak.

2. újságírói kérdés:
Mit szól a legjobban érintett, vagyis Pompéry Judit a történtekhez?

trojca:
A körülményeket ismerve, szóhoz sem jutott.

egy hang:
Nem hagyták szóhoz jutni, ez az igazság!

trojca:
Van olyan, amikor elakad a szó. Most a közvetítés hallgatott el. Judit egyébként eléggé ideges a bemutató előtt ahhoz, hogy még ezen is bosszankodjon.

3. újságírói kérdés:
Miből gondolták, hogy a bemutató előtt szerencsés egy ilyen interjú sugárzása?

trojca:
Nem gondoltuk, hanem tudtuk, hogy hasznos az ilyesmi. Ennek mi szimbolikus jelentőséget tulajdonítottunk. A kárpát-medencei, a nyugat-európai és az észak-amerikai magyarság összekapcsolásának szép példája lehetett volna. Remélhetően a legközelebb sikerül.

4. újságírói kérdés:
Azt mondta az imént, hogy az anyag később elérhető lesz a világhálón. Hogyan?

trojca:
A szatelit-szolgáltatótól ígéretet kaptunk, hogy egy későbbi időpontban leadják a hozzájuk eljuttatott interjút. Megkértünk néhány, a térségben élő barátunkat, hogy rögzítsék az adást. Ezt szándékozunk majd az Önök örömére a hálón megjelentetni. Ha nincs több kérdés, szeretném kifejezni még egyszer őszinte sajnálatomat, hogy fölöslegesen várakoztak az évszázad egyik nagy telekommunikációs eseményére. Az írónő elnézését is kérjük, természetesen.

másik hang:
Ígérni azt tudnak. Ezért kellett ilyen korán idejönni…

trojca:
A sajtótájékozatót ezennel bezárom. Köszönöm a részvételüket. Fő, hogy híd legyünk az állások között!