Orkán Imre utcai könyvárus, pótlaki lakos jelentkezik, hogy szívesen részt vállalna a könyv terjesztéséből [2003.03.27]:

Nálunk, itt Pótlakon, a tiszacsöcsi Halfarok vendéglőtől keletre a 209-es bekötő út melletti településen nagy keletje van a könyveknek. A hajdani betyár, az úrgyilkos Pörk leszármazottjai ma nem a kést forgatják szívesen, hanem a lapokat, legyen szó akár laptopról, mely segítségével a virtuáis disznópörkölés is realizálható, lízingmentesen, kamatlábtól és teljes hiteldíjmutatótól függetlenül. A hazai bibliofil berkekben megszokott ún. 40 százalékos lerabló terjesztési jutalékról hajlandó vagyok lemondani, ha egy vízhatlan ponyvát kiutal a kiadó számomra a felénk gyakori esőzésekkel szemben így ellenállóvá váló, részemre szintén általa juttatott laptop miatt. Tekintve, hogy mi itt Pótlakon modern emberek vagyunk, javaslom iMac notebook küldését postai úton, hogy kellő agilitással tudjam prezentálni a pótlakiaknak a Pompeji – Pom Préry? – új virtuáléját. Úgy gondolom, nem kis üzlet rejlik a pótlaki piac könyves szegmensébeen, hiszen mára itt nagy igény van mindenre, ami jó és ami érték. Az itteni embereknek elegük van a valóság-show-műsorok parttalan és szexmentes perceiből, itt az idő, hogy váltsunk és visszatérjünk a Steve Guttembergről nevezett galaxisba. S hogy kedvenc költőmet, Balla P. Sándort idézzem: „Rablók legyünk, vagy szabadok? Ez a kérdés, válasszatok!” Jut eszembe: kérjük a művésznőt, engedje szabadon a fantáziáját, mert errefelé szapora csak a szüreti időszak, de az más okból, a hazának pedig szüksége van a pótlaki nászokból fakadó új generációkra. Kérem tehát a művésznőt, szíveskedjen több szexet is juttatni számunkra, virtuális értelemben természetesen, figyelembe véve azonban a helyiek szexuális szokásait, miszerint itt a népek ellenérzésekkel viseltetnek a bekapni való tabletták iránt és gumi híján sokáig az orális és anális technikák alkalmazása jelentette a fogamzásgátlás alfáját, valamint omegáját.

Orkán Imre
pótlaki virtuális utcai könyvárus


Fentebb mellékelem a pótlaki olvasókör tagjainak csoportképét, valamint egy korábbi pótlaki felolvasóestről küldöm az illusztrációt is, miszerint szoktak Pótlakon híres szerzők járni. Legutóbb a bájos íróikerpár, Szabados Bice és Szabados Bóca dedikálták könyveiket a műértő pótlakiaknak a Posz-modern Nemiség Lexikonát és a Kis Magyar Pornografológiát.