Címlap Belföld Gazdaság Kultúra Hitélet Vegyes Archívum Magunkról
Elkezdődött a virtuális konferencia

Elkezdte munkáját az a virtuális szakmai tanácskozás, amelynek az Ungváron szerkesztett UngParty c. internetes honlap ad otthont január folyamán. Az előzetes felhívások, tájékoztatók és Kántor Lajos irodalomtörténész (Erdély) nyitó előadásának a megjelenése után január 5-én indult a "nagyüzem" 10 további előadás szövegének egyidejű közreadásával.

Az előadók: Beregszászi Anikó (Kárpátalja), Cséka György (Magyarország–Kárpátalja), Csernicskó István (Kárpátalja), Fekete J. József (Vajdaság), Kovács Imre Attila (Magyarország), Lengyel Tamás (Magyarország–Kárpátalja), Málnóczi Márk (Magyarország–Kárpátalja), Simándi Ágnes (Kanada), Szénási Miklós (Magyarország), Zsille Gábor (Magyarország-Lengyelország). Az irodalomtörténészek, nyelvészek és írók-költők véleményének közreadása után január közepéig további szakmai hozzászólásokra és egy korábbi kerekasztal-beszélgetés szerkesztett szövegének a megjelenésére kerül sor, illetve az előadók viszontválaszra is lehetőséget kapnak.

A konferencia idején a honlaphoz szabad olvasói Fórum kapcsolódik; ennek keretében január 18. és 21. között on-line diskurzus zajlik az előadók, szakmai hozzászólók és a honlap érdeklődő olvasóinak a részvételével.

Várhatóan a tanácskozás teljes érdemi anyaga februártól egybeszerkesztett, kompakt formában lesz elérhető az Interneten.

További részletek a http://hhrf.org/ungparty/konf webhelyen.

Kultúra

Petőfi születésnapján

Ajánló

Több száz vizsga és szigorlat

Hírek

Rákóczi földjének hű népe

Honismereti kalendárium

"Anyám fekete rózsa"

Elkezdődött a virtuális konferencia

Az Írószövetség klasszikus szerepe lejárt

Kopriva Attila: Egy új világ nyílt meg előttem

JegyzetMinden jog fenntartva © 2002: Kárpátalja Kft.